Thomas Leikvoll – Morsom og raus

Thomas Leikvoll (født 9. juni 1970 i Vadsø)

Gift med sin store kjærlighet Inga Reppe, har to barn fra tidligere ekteskap, Malin og Elias.

Aktuell med eget humorshow «For gammel til å dø ung» Premiere i Tromsø 21. September på Prelaten Kro og Scene.

Av Trine Lise Olsen ( Kollega og venninne)

Skjermbilde 2016-08-16 kl. 06.26.10

Lystig tittel, hvordan kom du frem til den?

Forrige bursdag innså jeg at innså jeg at jeg mest sannsynlig har levd like lenge som jeg kommer til å leve og det var en …sjelsettende opplevelse.

Føler du deg gammel?

Jeg føler jeg jo 22 år i hodet, men innser jo at når folk ser på meg så er det ikke det de tenker.

Så du har selvinnsikt ja?!

Ja ler Thomas ( fordi jeg var artig og frekk)

«Alle programledere har et datostempel i ræva, jeg glemte å se etter mitt.»

Du var jo i en periode en av TV3’s mest brukte programledere. så var det Tv2 og Gullruten, du virket som du var skikkelig inni varmen…Hva skjedde?

Alle programledere har et datostempel i ræva, jeg glemte å se etter mitt. Jeg følte at jeg ikke fikk de muligheten jeg burde fått. Med Tv2 var det som i et forhold hvor en vil gifte seg, men den andre vil gjøre det slutt.

Du snakket åpent om hva som skjedde, hvordan gikk det?

Jeg var der i ti år og fikk en pakke i posten med en lapp hvor det sto, Tusen takk for jobben…dette sa jeg da jeg ble intervjuet i forbindelse med julelatter i 2013 og da var det noen som ble litt sur.

Tror du det har påvirket muligheten i ettertid, det at du sa i fra?

Aner ikke. Men tror vel egentlig ikke det. Jeg kunne sikkert satset videre og fortsatt å prøve, men så ble jeg stadig mer forelska i stand-up´en. Så da løste det seg selv på en måte.

Hva fikk du i pakken forresten?

Ullundertøy….hva det skulle si om min karriere…?!

(Du kommer ikke til å ha råd til strøm)

Jeg var veldig lei meg, men varm sier han og ler.

Du kan si at den tunge tiden i mitt liv var da…og det var da de tre store; hus, gjeld og ekteskap.

«Men jeg klarte ikke å slippe det, likte spenninga, og syns det fortsatt er spennede med ord og leke med et levende materie.»

Hvordan begynte du med stand up, noe som alltid har ligget der, var det en ny start?

Det var vel som de fleste andre tenker i min bransje når jeg så stand up; det der kan jeg også klare…første gang gikk bra, så gikk det grådig ad dundas. Men jeg klarte ikke å slippe det, likte spenninga, og syns det fortsatt er spennede med ord og leke med et levende materie. For meg er det samme med stand up som det å spille musikk…en og samme tone kan spille likt, men det er hvordan du bruker det som gir tusen forskjellige resultater…og det fasinerende å finne ut hva som fungerer å ikke, det er så mange svar.

Hvorfor soloshow nå?

Det var på tide, følte jeg må komme videre enn å bare leve som en reisende klovn. Så ble jeg inspirert av Trine Lise Olsen (MEG) og Erlend Osnes…fikk troa på meg selv.

Hvordan er det å jobbe med selveste Tom Sterri?

Fucking amazing. Varm, dyktig og morsom.

«Han var delaktig i showet allerede, men jeg snakket jo om han som om han var i live, det kjenner jeg blir tungt å endre»

Din far døde jo nettopp og du har alltid sagt at han var din største fan og jeg regner med han er med i stykket, hvordan blir det å snakke om han på scenen når han ikke er i salen, fysisk hvertfall?

Det blir tungt, samtidig som det på en måte har gjort det enda viktigere. Ikke at det blir blir en suksess, men å faktisk gjøre det. Han var delaktig i showet allerede, men jeg snakket jo om han som om han var i live, det kjenner jeg blir tungt å endre. Men han hadde elsket det, for han elsket oppmerksomhet.

Der du har fått det fra?

Absolutt! Han som viste meg instrument, visste meg at det var en gave å ha evne å underholde. Han inspirert meg mer enn han visste og mer enn jeg kanskje ga uttrykt for. Han kjøpte også de to første billettene i Tromsø og skulle ta med ny kjæresten på premieren i Nord.

Hvor ærlig blir du i forestillingen?

Antageligvis altfor ærlig, men ikke vits om jeg trekker meg på scenen, det tror jeg folk ville gjennomskuet.

Hva vil du folk skal vite om deg?

Begynner å le…Innerst inne er en veldig sjenert fyr, bare du ser godt nok etter.

«Jeg deler alt. Som f. eks at jeg sitter å sitter når jeg tisser.»

Hva vil du ikke folk skal vite om deg?

ingenting…blitt for gammel , ingen prestisje lenger, man er den man er. Jeg deler alt.

Som f. eks at jeg sitter å sitter når jeg tisser. (Kona roper i bakgrunnen «det kommer damene til å elske at du gjør» som gjør at jeg skjønner hvordan han ble overbevist )

Helt ærlig, hva gjorde du like før jeg ringte?

Drakk vin

Hva er din favoritt ord ? 

Raushet

Hva gjør deg mest kreativ? 

Når jeg står tidlig opp og huset er stille og har kaffe

Hva drømte du om å bli når du var liten? 

Rockestjerne

Hvilket banneord bruker du mest? 

Satan

Hvis du skulle vært best i et annet yrke enn komiker, hva ville det vært? 

Pianist

Hvilket yrke frykter du mest ? 

Anmeldere

Når du dør, hva vil du folk skal huske?

Det samme som jeg gjør om pappa, at jeg var morsom og raus. At det var godt å være sammen med meg.

(Det kan jeg si at det syns vi allerede)

Tre om Thomas

Ørjan Burøe (Kollega og venn) 

Hjerte på utsiden. Reflektert. Raus!

Malin Leikvoll (Datter)

Som pappa er han omsorgsfull og morsom og som person er han glad og alltid i godt humør. Han får meg alltid i bedre humør uansett.

Erlend Osnes om Thomas (Kollega og venn)

Thomas var den første etablerte komikeren som tok meg inn i varmen og i miljøet, han var også en av få som holdt ord og dro i «trådene» for å skaffe meg giggs i Oslo. Han er en av de jeg har sett mest på scena av alle komikere i Norge men er en av få som fortsetter å imponere og glede meg.

Thomas.JPG gitar

«Når drømmen var å være Bruce Springsteen og jeg så ut som en fattigmanns Morten Harket»

Legg igjen en kommentar

Handlekurv